Filed under Curhatan

Darrell Royal Letter

You should all ask yourself what do you feel when you are defeated. are you blaming others, feeling depressed, or are you feel with passion, ready to take the challenge again. all those of you who has played on the field will have tasted defeat, there’s no player who has not lost before, however the … Continue reading

Apa sih maksud disclosure di DailySocial

Situs yang saya sering kunjungi yaitu dailysocial. pada akhir pemberitaan mengenai kaskus sengaja ditampilkan disclosure sebagai berikut : disclosure : DS dan Kaskus berada di bawah induk perusahaan yang sama (link). Disclosure: DailySocial diinkubasi oleh Merah Putih Inc. dan merupakan bagian dari GDP yang memberikan inventasi pada Kaskus (link). Apa sih maksudnya nulisin yang gituan? … Continue reading

Android Json Processing using GSON and Display in on a ListView

This is my way to process a json request using GSON library and display it on a ListView Connect to a WebService the code i used to interact with the web service is based on this blog http://lukencode.com/2010/04/27/calling-web-services-in-android-using-httpclient/ First, download GSON library in here Format JSON Response the json response format which we are going to … Continue reading

Android data consumption

Recently i switch telecomunication operator because android consume too much data, my phone credit 20,000 rupiah is only enough for one day data consumption, and honestly. Feels like using a blackberry

My new toy

Recently, i bought a samsung galaxy spica to help work on my thesis, wish me luck Thanks Blogging from my android

Ulikan Baru

setelah ada mainan baru, sekarang nambah ulikan baru, yaitu macruby macruby adalah ruby yang dicompile sebagai cocoa apps untuk mac. dan secara default menggunakan metodologi MVC untuk pengembangannya, makin mantep aja nih hari-hari ke depan.

My Vision

MAKE IT TO BE AN INSPIRATION TECHNOLOGY, NOT AN INFORMATION TECHNOLOGY, THAT HELP PEOPLE TO DO MORE IN AN EASIER WAY AND CHEAPER.

My past month activity

Here’s the recap of my activity: Do my College activity and all the assignment. this time, there still 3 assignment left, and i feel positive able to finish it on time. Learn to be a PM of my project (of course a website project), and enjoying it actually. because now i not work alone anymore, … Continue reading

Bukti klo licik itu ga kenal tempat

ketika saya jalan-jalan di ITB, ada gambar berikut (fokus ke gambar tengah) : Asalnya sih mau postingan bercanda (tentang joki kuda). tp setelah denger cerita teman saya yang alumni ITB, emang katanya memang suka ada joki ketika sudah mendekati musim UTS/UAS, hmm memang yah pendiidkan yang tinggi blm berarti merubah mental. terlalu.